• +381.11.2456.349
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Laka avijacija

Jednu od vrlo uspešnih primena MobTrack:24 sistem našao je i na polju lake avijacije. Ugradnjom uređaja i primenom sistema omogućeno je real-time praćenje pozicije i parametara leta aviona, kao i elemenata realizovanog leta u cilju kasnije analize. 
Kod kompanija koje se bave prikupljanjem prostornih podataka aerofo metodom, ovo je vrlo korisna alatka za upoređenje planirane i realizovane trajektorije leta, jer se na osnovu ove analize lako dolazi do ocene uspešnosti samog leta i pokrivenosti teritorije od interesa.

Praćenja aviona za potrebe aerofoto snimanja i LiDAR skeniranja

Kako je partnerska firma MapSoft lider u prikupljanju prostornih podataka na osnovu aerofoto snimanja i LiDAR skeniranja odluka da se avion SILA 750c kojim se vrši snimanje prati putem MobTrack:24 sistema predstavljala je unapređenje letačkog servisa.

Instalacija uređaja je ista kao kod bilo kog drugog vozila: ugrađeni uređaj se napaja sa akumulatora i smešta u instrument tablu. Ukoliko dođe do slabljenja GSM signala na većim visinama, uređaj će privremeno prekinuti slanje podataka, ali će svi podaci biti sačuvani u internoj memoriji GPS uređaja. Onog momenta kada se uspostavi GSM veza, biće izvršen transfer svih sačuvanih podataka na server, bez bilo kakvog gubitka podataka.

prikaz realizovanog leta aviona u MobTrack:24 aplikaciji


Mogućnost eksporta putanje leta u KML i CSV format daje mogućnost boljeg planiranja letenja i opšte sagledavanje realizacije posla (ukupno vreme letenja, potrošnja goriva, brzine i visine letenja...).

2D prikaz realizovane putanje leta 


3D prikaz realizovane putanje leta
© 2024 Mobile Solutions d.o.o